12.11.2015

Cumpărături de pe wishlist!

După cum povesteam aici , despre un mic dejun sănătos si care ar trebui sa-si facă locul in viața noastră daca ne dorim sa fim alimentati corect, sa pierdem in greutate si sa avem parte si de o digestie corespunzătoare, m-am si pus pe fapte.

La prima vizita la cumpărături pentru casa, am pus in cos si diverse produse noi pentru mine, pe care mi le Notasem in minte, plus altele cărora le-am reinnoit stocul.

De germeni de grâu va voi povesti atunci când voi ajunge si la acest subiect. Este foarte amplu si-s multe de zis. Am studiat mult tema aceasta, am hotărât sa-mi produc singura germenii, am crescut iarba de grâu pe care am vrut sa o consum ca atare sau sub forma de suc de iarba de grâu, insa cu 3 copii mici nu am reușit sa fac asta, așa ca am decis sa-mi cumpăr graul gata germinat.


De prune deshidratate nu-s tocmai îndrăgostita, insa am cumpărat de 2 feluri când am văzut ca le plac celor mici. Cele in cutie roz au costat cam 10-12 lei parca, insa cele in pungute au fost pana-n 4 lei, deci nu e mare investiție.

Samburii de caise auzisem ca dețin proprietăți anticancerigene. Nu m-am informat referitor la acest aspect, insa m-a încântat ca exista așa ceva in comerț, când eu copil fiind, la bunici la tara spargeam samburii cu câte o piatra mare pentru a consuma semintele. Îmi notez tema pentru a studia cazul:))

Semintele de chia, Susan, in, stafidele au locul lor in casa mea. Cum mi-au ieșit in cale le-am cumpărat si îmi plac.

Merisoarele sunt preferatele mele. Într-o anumită perioada, nu ne lipseau din casa si le savuram ca pe delicatese, cam cum se indoapa cei mici cu o punga de chips-uri daca am nesabuirea sa le-o las pe mana. Cam tot la fel iubesc cei mici si merisoarele.Cum le pierdusem din vedere de ceva timp, acum mi-au apărut iar in cale. Planuiesc sa le consumam ca atare, sau sa le adaug in mini prajiturele, briose, etc.

Despre curmale, la fel ca in cazul prunelor, stiu ca-s foarte sănătoase, dar nu-mi aluneca pe gât si pace. Am cumpărat in nenumarate randuri si le-am aruncat abia desfacute, pentru ca au rămas uitate într-un colț de raft. 
Acum le-am pregătit din nou, cu strategia de a nu le mai ascunde in dulapuri. Odată desfacut ambalajul rămân pe masa, iar in cazul solicitărilor de desert, n-au decât sa se serveasca. Măcar încerc:)))

Pungi întregi de tarate, de faini de toate culorile, de fulgi de grâu, orz, ovaz, nici nu va mai arat, dar am rezerve pana ma satur. Sunt alternative mai sănătoase, insa pana le voi folosi își mai așteaptă rândul cuminti.

De mei, amaranth, linte, naut, quinoa, pudra de roscove, cus cus ati auzit? Am si dintr-astea, dar va detaliez cu alta ocazie, ca deja v-am ametit!

Voi consumati asa ceva?

4 comentarii:

  1. si eu consum multe fructe uscate, imi plac merele si prunele, consum si seminte neprajite, alune de macadamia, etc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitări! E un stil de viața pe care il admir foarte mult! Alune de macadamia încă nu mi-am cumpărat. Posibil sa fi gustat pe ici pe colo, prin vizite, fără sa fi știut:)); nu întotdeauna le-am identificat pe toate.
      Nu am o sursa buna de migdale Prajite sărate. Poate aflu prin intermediul blogului:)

      Ștergere
    2. sunt mai sanatoase cele neprajite!
      macadamia are alunele mai mari si mai uleioase, dar sunt tare bune!

      Ștergere
    3. Am înțeles. Eu iubesc sa mânanc caju. Chiar am uitat sa-l pomenesc desi sta la loc de cinste in casa. Sa înțeleg ca sunt aproape asemănătoare si macadamia. Cu siguranță am mâncat.

      Ștergere