16.11.2015

Germeni de grau - beneficii si modalitate de consum

Aici v-am vorbit despre iarba si sucul din iarba de grau.
Am luat-o pe dos, intrucat germenii sunt teroetic primii despre care trebuia sa ne informam.
Asadar, un articol cvasicomplet despre acest subiect. Revin imediat cu mai multe detalii.

Germenii de grau sunt embrionii semintelor de grau, bogati in proteine, fibre, grasimi nesaturate, vitamina E, vitamina B1, B2, B6, fosfor, zinc, tiamina, magneziu si acid pantotenic. 

Care sunt beneficiile aduse sanatatii de germenii de grau?
Imagini pentru germeni de grau

Imagini pentru germeni de grau
Avand in vedere numarul mare de substante nutritive esentiale din germenii de grau, acestia aduc o multitudine de beneficii sanatatii noastre.

In primul rand, germenii de grau ajuta la reducerea nivelului colesterolului din sange, prin urmare, reduc riscurile problemele cardiovasculare. Germenii de grau contribuie si la imbunatatirea stocarii energiei in muschi si, de asemenea, sporesc rezistenta si vitalitatea organismului.

Germenii de grau contin octacosanol (nutrient) ce ajuta la imbunatatirea reflexelor corpului si pot fi folositi ca supliment si pe perioada unui regim de slabire.

In plus, acestia ajuta la imbunatatirea proceselor de utilizare oxigenului de catre organism. Germenii de grau contribuie si la echilibrarea metabolismului si cresc abilitatea corpului de a face fata stresului.

Germenii de grau contin antioxidanti

Germenii de grau contin o foarte mare cantitate de vitamina E complexa, ce include si antioxidanti naturali. Prin urmare, ajuta la prevenirea bolilor cardiace, a cancerului si a imbatranirii.

Germenii de grau protejeaza muschii, sangele, plamanii si ochii. Ei previn formarea cheagurilor de sange si contribuie la intarirea sistemului imunitar.

Acidul folic din germenii din grau ajuta la scaderea nivelului de hemocisteina si previne astfel deteriorarea arterelor. Vitamina B ajuta si la digestie, repararea tesuturilor si mentine pielea sanatoasa.

Germenii de grau sunt o bogata sursa de fibre naturale, esentiale pentru a mentine functionarea eficienta a intestinelor. Ei sunt de folos si in cazul constipatiei.

Cum se pastreaza germenii de grau

Germenii de grau contin grasimi nesaturate, iar acestea reprezinta unul dintre motivele pentru care germenii de grau rancezesc foarte repede. Germenii de grau in stare bruta sunt destul de dificil de pastrat.

Daca ii pastrezi intr-un borcan sigilat, ei pot rezista pana la aproape un an. Dar, o data ce ai deschis borcanul, trebuie sa il depozitezi la frigider. Asigura-te ca germenii de grau sunt de fiecare data depozitati intr-un recipient inchis ermetic.

Germenii de grau congelati pot avea o perioada de valabilitate pana la noua luni.

Cum poti consuma germenii de grau

Germenii de grau pot fi consumati in mai multe feluri. Ei pot fi adaugati la o varietate de retete, fiind un ingredient nutritional care de multe ori face diferenta in gustul alimentelor.

Sunt folositi la prepararea painii, clatitelor, waffelor, placintelor, prajiturilor, cerealelor, in shakeurile din lapte si mai pot fi consumati cu iaurt.

Tu cat de des consumi germeni de grau?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu