29.04.2014

Vara asta aleg DTS TRAVEL AGENCY+ Foto vara 2013;)

De cativa ani ne retragem vara pentru cateva zile pe malul Marii Negre pentru o scurta vacanta.
Asta de cand au aparut copiii...Ca ne intoarcem mai obositi decat la plecare, asta e alta poveste, dar despre ea, alta data;))
 De obicei ma uitam pe internet cautand oferte litoral, sau studiam si hotelurile, comparam putin preturile si pe booking, iar apoi contactam cate o agentie turism cerand oferta chiar pentru unitatile de cazare preferate.
Deoarece litoralul romanesc l-am tot vizitat cand eram doar doi, mai putin pretentiosi si mai putin sensibili, ne-am gandit ca pentru o familie cu doi copii mici ar fi mai potrivita o destinatie in care sa avem toate la indemana, sa avem marea 'noastra', dar si conditii mai bune, mese incluse si desigur acces la piscine  si spatii de joaca pentru pitici. Astfel, nu e greu de ghicit ca ne-am orientat spre vecinii bulgari.  
Alte mari decat Marea Neagra ni s-au parut prea departe pentru o calatorie cu masina, iar zborul cu avionul l-am exclus din start pentru minim un an, poate doi. Atata timp cat avem de pregatit biberoane cu lapte si plimbat carucior, patut, blender, etc dupa noi, varianta calatoriei cu masina proprie e cea mai potrivita familiei noastre.
In felul acesta, ne imaginam ca mergem 'la noi la mare', numai ca ne mai abatem putin. O ora-doua in plus de calatorie e foarte putin si pentru noi a meritat tot efortul.
Litoral Bulgaria au fost cuvintele cheie care ne-au dus fix acolo unde a fost sa fie. 
Anul trecut am ales statiunea Albena, am fost cazati la Hotel Kaliakra de unde am plecat foarte multumiti, astfel incat la jumatatea lui iulie a acestui an pornim din nou la drum pentru aceeasi destinatie.
Rar mi se intampla sa aleg acelasi hotel, intrucat mi-a placut dintotdeauna sa schimb experienta si sa traiesc mereu altceva, insa acestuia ii mai dau posibilitatea sa ma mai uimeasca inca o data.
Dupa cum spuneam, am preferat sa avem mesele asigurate, astfel incat am ales o oferta Ultra All Inclusive. 
Am copiat de pe site-ul agentiei cateva informatii care mie mi se par foarte relevante.


Localizare: Hotelul are o arhitectura originala si este situat pe malul marii, la poalele dealurilor pitoresti acoperite de vegetatie bogata.

Facilitati: Hotelul pune la dispozitia oaspetilor: restaurant si terasa (renovate in 2008), lobby bar, snack-bar, lounge-bar pe aleea spre plaja, bar la piscina, doua piscine exterioare pentru copii si adulti, teren de joaca pentru copii, mini club, 5 lifturi interioare si unul panoramic, dispozitive moderne de colectare a energiei solare, sistem central de aer-conditionat (toate camerele, holul, lobby barul, restaurantul, lounge barul au aer conditionat). Complexul Kaliakra mai pune la dispozitia turistilor sala de conferinte / animatie, amfiteatru, gradinita, magazin, birou de schimb valutar, parcare, masini pentru inchiriat, inchirierea de seifuri si frigidere de la receptie - contra cost.

Camere: Hotelul Kaliakra Standard are 159 de camere spatioase (27 m2), potrivite pentru acomodarea a maxim 2 adulti si 2 copii, confortabile, cu acces la internet, telefon, radio, TV satelit - LCD, seif, mini-bar (contra cost), baie cu dus/cada si toaleta, uscator de par, telefon, prosoape si papuci. Toate camerele sunt cu vedere la mare si au balcon.

SISTEMUL ULTRA ALL INCLUSIVE cuprinde: bauturile alcoolice si non-alcoolice locale si din import (whiskey, gin, rom, vodka, campari, tequila, lichior, vermouth, coniac, ouzo, rakia, vin, vin spumant, bere la draft, cocktail-uri), suc, cafea, apa minerala, cappuccino, inghetata – pot fi servite la: restaurant, lobby bar, pool bar, lounge bar; cosulet cu fructe de bun venit in camera; mini bar cu 2 sucuri, 2 sticle de apa minerala si 2 beri; ceai si cafea in camera pe parcursul intregului sejur; bauturile speciale, chips, alune, Haribo si tigari va pot fi oferite contra cost;

Program restaurant: mic dejun 07:30 – 10:00, mic dejun tarziu 10:00 – 11:00, pranz 12:30 – 14:30, cina 18:30 – 21:30, cina tarzie 00:00 – 02:00; seri tematice: cu specific bulgar, mediteranean, italian, cina festival; special barbeque la snack bar de trei ori pe saptamana, intre 18:30 – 22:30; program bar: snack bar 11:30 – 18:00, lobby bar 00:00 – 24:00, pool bar 10:30 – 23:00, lounge bar 10:30 – 24:00; program de animatie: pentru adulti si pentru copii cu varste intre 4 si 12 ani, 6 zile pe saptamana.

Cuprinde seri cu muzica live si show-uri; jocuri: tenis de masa, discoteca pentru copii, volei pe plaja, fotbal pe plaja, darts, sah, table etc; teren de joaca pentru copii; muzica live in fiecare seara, in cadrul restaurantului „Kaliakra”; gratuit – 30 min hidrobicicleta / camera / sejur.

Nu stiu voi, insa eu am fost cucerita.
Am mers cu doi copii pentru care nu am platit nimic suplimentar, desi mi s-a pus pat la dispozitie pentru fiecare, am avut mancare la discretie, racoritoare/ inghetata, gustari la piscina la orice ora din afara celor de masa, am avut terase la dispozitie la care sa ne relaxam la un pahar si tot ce am avut de facut a fost sa ne imbracam frumos, sa ne pozam de zor si sa ne simtim bine!

Abia astept sa revin cu poze proaspete, iar pana atunci, in exclusivitate din vara 2013, va prezint cateva imagini:



















Am ales in special fotografii realizate in incinta hotelului, in restaurant, pe plaja, la receptie, in camera, la piscina, sa va faceti o idee despre ce am gasit acolo.

Noua ne-a placut, sper sa va placa si voua daca veti alege acest hotel.

15 comentarii:

  1. Frumoasa statiune,merita mers,frumoase poze!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ! ..si noi tot Bulgaria o alegem de cativa ani incoace, nu am fost in Albena, dar cu siguranta ca e frumos si acolo. Noi am ales din nou Nisipurile de Aur ( Golden Sands) unde avem rezervare si anul acesta. E absolut superb litoralul bulgaresc, unde mai pui ca biletele sant mult mai ieftine decat pe litoralul nostru ( unde nu m-as mai duce niciodata) si la toate hotelurile din Bulgaria ai oferta cu all inclusive. In plus am gasit hotel care sa accepte cazarea cu catelul nostru, care merge cu noi peste tot :) . Frumoase pozele tale, ai o familie superba, sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei ! Petrecere frumoasa la Albena ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. super ( veronica constantin)

    RăspundețiȘtergere
  4. draghita vasilejoi, mai 29, 2014

    foarte fain

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte frumoase pozele

    RăspundețiȘtergere
  6. superb nu am fost niciodata dar imi place descrierea si la anu incercam in bulgaria anu asta mergem la noi la mare dar la anu dincolo....foarte frumos

    RăspundețiȘtergere
  7. superb nu am fost niciodata dar imi place descrierea si la anu incercam in bulgaria anu asta mergem la noi la mare dar la anu dincolo....foarte frumos

    RăspundețiȘtergere
  8. veronica constantinvineri, mai 30, 2014

    o vacanta reusita...frumos

    RăspundețiȘtergere
  9. constantin maryvineri, mai 30, 2014

    cat de frumos e acolo..waww!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere