30.09.2012

Prietenie neconditionata

De cand il am;), baitelul meu a fost mereu un mare iubitor de animale. Ca sunt catei, pisici, iepurasi, pestisori. puisori de gaina, de rata. gandacei sau pasarele, le admira cu jind si le-ar vrea acasa pe toate.
Din pacate, nu se poate sa ne luam un animalut, pentru ca stilul de viata nu ne ajuta deloc in acest sens, insa compensam cu ursuleti de plus cu care ne jucam sau dormim, cu catei gasiti pe strada sau prin prieteni;), cu porumbei gasiti in parcuri, etc.
Nu am putut alege o fotografie sau o poveste anume, toate imi sunt dragi si am rasfoit cu aceasta ocazie zeci de albume, care mi-au trezit amintiri frumoase, fie ca Darius era mai mare sau mai mic.
Ursuletul de joaca, ce iubirea cea mai mare a lui, e si perna si patura si sac de box, in functie de situatie;))
Catelul unor prieteni dragi pasionati de mioritici romanesti, ce era totusi prea jucaus pentru Darius si lui ii era cam teama sa se apropie.
Porumbei frumosi si cuminti gasiti in parc, pe care ii place sa ii imprastie alergang printre ei.
Gasca de mititei care ne invadeaza patul si cu greu mai incapem de ei, dar nu avem ce le face, nu doarme fara ei si ii cauta noaptea pe jos, daca se intampla sa alunece din pat.
Un acvariu cu pestisori aurii in care si-a bagat degetelele incercand sa ii prinda pana l-am prins pe poznas si i-am explicat ca vor muri daca le face rau.
Un pui de maidanez de la bloc, pe cand Darius abia invatase sa mearga in picioruse.Pare ca ii cerseste ceva: 'Vrei sa fim prieteni?'

Particip cu acest articol la concursul Iubesc Animalele, de pe http://stilulmeudeviata-jurnal.blogspot.ro

2 comentarii: