Oricât ai fi de grăbită, nu sari niciodată peste micul-dejun. Îți dă energie pentru toată ziua și te ține departe de poftele nesănătoase. Îți dăm o rețetă care te va ajuta să scapi de toxine și să slăbești.


Una dintre cele mai sănătoase idei de mic-dejun din lume conține vitamine și minerale bune pentru piele, păr și sistem imunitar, potrivit healthtipsportal.com. Dacă alegi să o pui în practică, te va ajuta să scapi de substanțele nocive și să slăbești 5 kilograme. Iar partea cea mai bună este că ai nevoie de doar 5 ingrediente.


Ingrediente:


300 de ml de kefir
2 lingurițe de fulgi de ovăz
O linguriță de semințe de in măcinate
O linguriță de cacao
5-7 prune uscate



Mod de preparare:


Nu ai nicio scuză să ratezi prima masă a zilei, pentru că această rețetă trebuie pregătită de seara. Peste prunele uscate toarnă 100 de ml de apă fierbinte, acoperă-le și lasă-le să stea așa pentru 5-10 minute. Între timp, adaugă într-un bol fulgii de ovăz, semințele de in și cacao, toarnă kefirul peste și amestecă totul. Taie și prunele uscate și adaugă-le pentru amestecul de ingredient. Lasă compoziția obținută la frigider și mănânc-o dimineață. Ar fi indicat să încerci această rețetă într-un weekend, pentru că vei simți o senzație ciudată în stomac și este mai sigur să fii acasă. Consumat regulat, acest mic-dejun îți va regla digestia. Dacă simți nevoia să mănânci desert, poți încerca o banană.


Cum te ajută această rețetă:


Cel mai sănătos mic-dejun conține probiotice și fibre, substanțe necesare unei digestii bune. Probioticele sunt bacterii natural, care se găsesc în tractul digestive. Îți mențin organismul sănătos, anihilând efectele unei diete sărace, a antibioticelor și a stresului. În plus, probioticele ajută la absorbția nutrienților, dizolvă lactoza, îți întărește sistemul imunitar și pot chiar să ajute la tratarea sindromului colonului iritabil.


Fibrele ajută la digestive și previne constipația. Dacă le consume în mod regulat, scapi de hemoroizi și îți menții greutatea în limite normale. Foarte important este să mănânci toate mesele l aceeași oră. Vei avea, astfel, un sistem digestiv sănătos.


Renunță la țigări, cafea și alcool, pentru că îți dau peste cap sistemul digestiv și duc la apariția ulcerului sau a arsurilor. Fă și 30 de minute de mișcare în fiecare zi și vei fi într-o formă de zile mari!

sursa: unica.ro